Исландия – мини гид

0

889

ДЕСТИНАЦИЯ: Исландия

PLAYLIST:  ‘Little Talks’ – Of Monster And Man; ‘All is Full of Love’ – Björk

DRESS CODE: ветроустойчиво яке, туристически обувки, бански костюм

 


Исландия е такова място, което трябва да видите, за да повярвате. Полета от застинала лава, скали покрити със зелен мъх.

Сини лагуни и горещи извори, тихи градове, сгушени в сенките на планините, тътнещи вулкани, ледници  и  крайбрежни стръмни скали. След всеки завой на пътя, нова спираща дъха гледка се разкрива пред нас – мечтата на всеки пътешественик.

mini-guide-Iceland-1110mini-guide-Iceland-1111

ВДЪХНОВЕНИЕ ЗА ПЪТУВАНЕТО


Представете си място, където слънцето залязва над черни пясъчни плажове, където водопад има на всеки завой – разнообразната природна красота на Исландия ни оставя без дъх.

Никога не сме били толкова изумени от нашата планета – вулкани,  глетчери,  айсберги, бълбукащи кални извори, гейзери изригващи на всеки няколко минути, горещи извори с млечно бяла вода, пара, издигаща се от пукнатини в земята.

mini-guide-Iceland-1112mini-guide-Iceland-1113mini-guide-Iceland-1114mini-guide-Iceland-1115

‘ИЗГУБЕТЕ’ СЕ В ПЪТИЩАТА НА ИСЛАНДИЯ


Най-добрият начин да разгледате Исландия е с кола! Ако имате намерение да предприемете пътуване сами, непременно си вземете карта или GPS. Bеднага след като напуснете града ще откриете  толкова много зашеметяващи гледки край пътя  и места, на които искате да спрете.

mini-guide-Iceland-1116mini-guide-Iceland-1117mini-guide-Iceland-1118

КАКВО ДА НАПРАВИТЕ


Не е изненада, че Исландия е една от нашите най-любимите туристически дестинации

Там ще имате възможност да изживеете ден пълен с действие и адреналин, както и да се насладите на непокътната природа в най-чистата й форма.

mini-guide-Iceland-1119mini-guide-Iceland-1120mini-guide-Iceland-1121mini-guide-Iceland-1122

Опитайте:

  • изкачване на ледник и проучване на някоя от многобройните ледени пещери 

  • посещение на вулкан Þríhjnúkagígur – цветовете вътре ще ви удивят

  • гмуркане в Силфра

  • рафтинг – Исландия има някои страхотни реки, подходящи за рафтинг

  • обиколка Golden Circle

mini-guide-Iceland-1123mini-guide-Iceland-1124mini-guide-Iceland-1125

  • конна езда

Исландските коне са по-малки от повечето други породи, но могат да се справят с трудните исландски условия, като никой друг. Като добавим и факта, че те са невероятно сладки, непременно ще ви се прииска, да се разходите сред исландската природа с едно от тези очарователни кончета като помощник.

mini-guide-Iceland-1126mini-guide-Iceland-1127

THE BLUE LAGOON


Може спокойно да се каже, че посещение на Синята лагуна в Исландия е задължително. Това е млечно синя геотермална вода – едно страхотно преживяване и ние го препоръчваме на всеки, който посещава Исландия за първи път!

 Релаксирайки в естествено горещите води на Синята Лагуна е идеалният начин да се насладите на Исландия.

mini-guide-Iceland-1128mini-guide-Iceland-1129mini-guide-Iceland-1130

СВЕТЛИНАТА В ИСЛАНДИЯ Е ВЪЛШЕБНА


В никакъв случай не забравяйте фотоапарата си! Красотата на природата на Исландия е всеизвестно драматична и живописна. Обикновено стандартен DSLR фотоапарат ще свърши работа, но един статив ще ви помогне с движещи се обекти като водопади, морски птици – кайри или северното сияние.

mini-guide-Iceland-1131mini-guide-Iceland-1132

Cветлината в Исландия е вълшебна! Независимо кое време на деня е, вие ще успеете да уловите пълна гама от небесни цветове.

Посетете един от черните вулканични плажове на южния бряг. Пейзажът направо смайва и може да направите някои наистина драматични снимки.

mini-guide-Iceland-1133mini-guide-Iceland-1134

Не е нужно да търсите дълго, за да откриете и някои зашеметяващи водопади. Най-популярните от тях са Glymur и Svartifoss. Нашият любим е Seljalandsfoss.

mini-guide-Iceland-1135

БАГАЖ


Когато планирате какво да опаковате в  багажа си за Исландия, най-важното нещо е да имате предвид, че времето в страната е изключително непредвидимо. Понякога може да преживеете и четирите сезона в един ден!

Непременно си вземете топли дрехи, шапка и ръкавици-независимо дали пътувате през лятото или зимата трябва да сте подготвени за студ, вятър и дъжд.

Не забравяйте да си вземете бански костюм за зашеметяващата Синя лагуна!

mini-guide-Iceland-1136

След няколкодневно проучване на Исландия няма нищо по-хубаво от разходка из центъра на Рейкявик. На всеки ъгъл ще откриете уютни кафета и пъбове с различни теми и атмосфера. Едно нещо е сигурно, сладкишите и кафето са от световна класа.

mini-guide-Iceland-1137mini-guide-Iceland-1138

Photo Credit: Pinterest/Daring Wanderer/Mr and Mrs Globe Trot/Christine Doneé

За още красиво вдъхновение последвайте Miss Canella в Instagram и facebook!

banner-1200 original