Зима в Ню Йорк

0

901233

Нищо не може да се сравнява с Ню Йорк през зимата. Градът е изумителен по това време на годината.

Ню Йорк през зимата е изпълнен с магия, красиви коледни дръвчета, празнично декорирани витрини, ледени пързалки, аромат на печени кестени и ослепителни светлини.

winter-in-NYC-1101winter-in-NYC-1102winter-in-NYC-1103

Ако сте истински късметлии да бъдете в Ню Йорк, когато завали първият сняг – отидете на разходка в Cентръл парк, където може да направите някои страхотни снимки на снежния Ню Йорк Сити.

След като поне веднъж сте видели парка със снежно покривало, ще разберете защо толкова много посетители пазят скъпи спомени от зимните си посещения в Ню Йорк.

winter-in-NYC-1104winter-in-NYC-1105

Малко сняг не може да спре посетителите от разходка по пешеходната зона на Бруклинския мост, един от най-приятните начини да се стигне от Манхатън до Бруклин и обратно.

winter-in-NYC-1106winter-in-NYC-1107winter-in-NYC-1108winter-in-NYC-1109winter-in-NYC-FI9

ЛЕДЕНИ ПЪРЗАЛКИ НА ОТКРИТО


Зима в Ню Йорк означава пързаляне с кънки, красива гледка на покрития със сняг Cентръл парк и празнични тържества навсякъде.

Няма по-класическа празнична дейност в Ню Йорк от каране на кънки на някоя от многобройните ледени пързалки в града.

winter-in-NYC-1110winter-in-NYC-1111

Отидете на кънки на лед на Wollman Rink, пързалката отваря всяка зима за всички, които обичат да се пързалят с кънки. Тя е разположена в сърцето на Cентръл парк, а на заден фон се виждат небостъргачите на Ню Йорк.

 

winter-in-NYC-1112winter-in-NYC-1113winter-in-NYC-1114

КОЛЕДА В НЮ ЙОРК


Няма по-подходящо време да се посети Ню Йорк, отколкото по време на коледните празници, когато градът се превръща в зимна приказка.

winter-in-NYC-1115

Това е най-прекрасното време на годината. В целия град има красива коледна украса, така че където и да отидете може да се насладите на прекрасни светлини, витрини и музика, които ще ви създадат празнично настроение.

winter-in-NYC-1116winter-in-NYC-1117

Първи в списъка на коледните атракции в Ню Йорк е спиращата дъха, огромна елха пред Рокфелер център. Заслужава си да се види. Bземете си горещ шоколад и се насладете на гледката не само на дървото, но и на красивата ледена пързалка долу.

Ние харесваме също и гигантските червени коледни орнаменти пред Radio City Music Hall, украсата на Tiffany’s и витрините на Macy’s и Bergdorf Goodman.

winter-in-NYC-1118winter-in-NYC-1119winter-in-NYC-1120

ПРАЗНИЧНИ ВИТРИНИ


Нищо не е по-вълшебно от блясъка на Ню Йорк по Коледа. По време на празниците, всички магазини на града предлагат красиво декорирани витрини и невероятна празнична украса, за да отпразнуват сезона.

winter-in-NYC-1121winter-in-NYC-1122

Луксозните бутици по 5-то авеню правят специални коледни композиции с уникални тематични сюжети. Тези пищно украсени витрини задължително трябва да се видят от всеки посетител на Ню Йорк Сити по време на празниците.

winter-in-NYC-1123winter-in-NYC-1124

Bеликолепни са и нюйоркските коледните пазари. Малките празнични павилиони, които се появяват из целия град са очарователни. Едни от най-красивите коледни пазари и чудесно място за разходка  са в Bryant Park и Union Square.

Там може да намерите всичко, от местни стоки, храна и напитки, до изкуство, дрехи, забавни сувенири и подаръци, а украсата е наистина приказна.

winter-in-NYC-1125winter-in-NYC-1126winter-in-NYC-1127

TIMES SQUARE


Смесете се с тълпата и посрещнете Нова година на световно известния Таймс Cкуеър, за да наблюдавате спускането на кристалната топка. Цяла вечер забавлението е гарантирано от изпълнения на топ артисти, фойерверки и тонове конфети!

winter-in-NYC-1128winter-in-NYC-1129winter-in-NYC-1130winter-in-NYC-1131

Голямата ябълка знае как да привлича туристите през зимата, в Ню Йорк за всеки има по нещо интересно да се види и направи.

Photo Credit: Pinterest/Tumblr/NYThroughtheLens/Parisinfourmonths/JacobSantiago

За още красиво вдъхновение последвайте Miss Canella в Instagram и facebook!

banner-1200 original