Ягодово изкушение

0

smoothie1

Слънцето ни посреща рано всяка сутрин през пролетта. Така че, тук в Miss Canella, ние си мислехме за някои варианти за пролетна закуска, за да отвърнем на поздрава на  сутрешното слънце.

Идват ни на ум маси, отрупани с плодове, и естествено, ягодите изпъкват повече от всичко друго.

smoothie 991

Ягодите са любимите ни пролетни плодове. Те са идеални за всички видове сладки изкушения  – пайове, сладкиши, мъфини, шейкове.

Любимият ни начин да започнем сутринта е със смути. То може да се направи за секунди и е чудесен начин да започнете деня си свежо. А и нали знаете задравословните напитки  винаги са на мода. Насладете се на една от любимите ни рецепти, направена с ягоди – ягодово смути.

Това ягодово смути се приготвя изключително лесно и отнема само няколко минути. А добавянето на шарени пръчици към сутрешното смути ще даде цветен заряд за един прекрасен ден!

smoothie 992smoothie 993smoothie 994

Когато става дума за смути най-важното е да могат да се усещат пресните плодове и всички вкусове, без да се усложняват нещата. Шепа пресни ягоди, плодово кисело мляко и малко бадемово мляко правят перфектната комбинация.

Ще ви е необходимо…

чаша ягодово кисело мляко

 чаша бадемово мляко

пресни ягоди

2-3 кубчета лед

лимонов сок

цветни пръчици

ягоди, за украса

Метод

Стъпка 1

В блендер, изсипете киселото мляко и бадемовото мляко, добавете ягодите и накрая кубчетата лед. Покрийте; включете на средна скорост за около 2 минути или докато сместа стане гладка.

Стъпка 2

Потопете ръба на буркана или чашата в чинийката с лимонов сок и след това  в чинийката с пръчици. Изсипете смутито в чашата. Гарнирайте допълнително с ягоди. Сервирайте веднага!

*Ние  използвахме бадемово мляко, но можете да използвате и краве мляко, соево мляко, кокосова вода или обикновена вода.

smoothie 995smoothie 996smoothie 997

Photo Credit: Pinterest

Не пропускайте да последвате Miss Canella в Instagram и facebook!

banner-1200 original