St.Patrick’s Festival

0

43sp87_02

Местоположение: Дъблин, Ирландия. Парадът започва на площад Parnell и се отправя надолу по улица O’Connell, през College Green и завършва пред катедралата Свети Патрик.

Дата: пет дни около 17 март

Участие: повозете се на виенското колело на фестивала, пийнете зелена бира, наблюдавайте парада, за най-хубав изглед, можете да закупите места на трибуните

festival- spring55festival- spring99festival- spring874festival- spring06festival- spring12festival- spring50festival- spring21spring festival2festival- spring32festival- spring42

Денят на Свети Патрик е световен празник на ирландската култура и история.

Най-автентичният начин да отпразнувате празника на покровителя на Ирландия, е в столицата на страната, Дъблин. Тогава стотици хиляди хора се събират по улиците и в центъра на града в чест на светеца. Организират се многобройни забавления – улични театри, панаири, музикален фестивал, и накрая тържествата завършват на 17 март с известния уличен парад за Деня на Свети Патрик. Шествието започва на обяд.

В САЩ също на много места отбелязват празника, като на пример в Чикаго, където реката  се боядисва в зелено, в чест на събитието.

spring festival21festival- spring14spring -  festival100festival- spring49

LUCKY CLOVER


 

Местни атракции: прекарайте един ден в известния квартал Temple Bar, с прочутите ирландски пъбове, също доста традиционен начин да прекарате деня на Свети Патрик. Бирата ви задължително трябва да е със зелен цвят, всички пъбове я предлагат на този празник.

Най-важно: на този ден хората в Ирландия , си  закачват детелини т.нар. Shamrocks. Според легендата,  всеки лист на четирилистната детелина символизира нещо: надежда, вяра, любов и късмет.

Също така всички се обличат в зелено, носят оранжеви, бели и зелени значки, а момичетата слагат зелени панделки в косата си.

Зеленият цвят, според ирландските легенди, се свързва с приказни същества феи и леприкони. В ирландския фолклор, леприконите са ексцентрични феи. Те имат магически сили, обичат хитростите и триковете, с които пазят своите приказни съкровища. Ако хванеш леприкон той трябва да ти изпълни три желания. Късмет!

Photo Credit: Pinterest/Tumblr

Не пропускайте да последвате Miss Canella в Instagram и facebook!

banner-1200 original