Paris…през пролетта

0

21_65p88

Париж е най-романтичният град на света, но това е едно място, където реалността надминава мита. Независимо дали го посещавате за първи път или се връщате там отново, ето няколко причини, които ще ви накарат да се влюбите в Париж тази пролет.

Cенчести булеварди, мостове, осветени от лампи от ковано желязо, модни бутици и кафе-тераси, с плетени столчета, придават на града чар, докато големите обществени паметници добавят величие за да напомнят, че това е един от най-красивите градове на света.

paris-spring-11300paris-spring-11301paris-spring-11302

 ЦВЕТОВЕТЕ НА ПАРИЖ


Пролетта в Париж означава цветове. Парижани започват да носят по-цветни дрехи, слънцето излиза да си играе и светлината танцува из града по толкова прекрасен начин. Bсе едно, че градът започва да примигва буден и бодър, след като е бил унесен цяла зима. Но най-хубавата част от пролетта са първите нарциси и цъфнали дръвчета.

Подобно на всеки град, който е сив цяла зима, Париж е вълшебен през пролетта, когато облаците отстъпват място на слънцето и кафявата трева става зелена. Ако се изкачите по стъпалата на базиликата Sacré-Coeur, ще забележите, как изведнъж голите дървета вече са покрити със зелени пъпки. Незабравим е този изглед на силуета на града, който  вече се е събудил от зимния си сън!

paris-spring-11303paris-spring-11304

Истинската пролет в Париж настъпва, когато дърветата в Jardin du Luxembourg и на площад d’Italie започнат да цъфтят. Безброй розови цветчета се появяват по върховете на клоните преди листата, така че за около две седмици, през април, целият площад е увенчан с тези приличащи на конфети цветчета, които ухаят изумително.

paris-spring-11305paris-spring-11306paris-spring-11307paris-spring-11308

 ЗАЩО ДА ОТИДЕТЕ


Пролетта е идеалното време да се запознаете с всички хубави кътчета в  Париж. Пролетта в Париж е особено прекрасна, слънцето понякога може бързо да бъде заменено от дъжд, но светлината е фантастична, първият намек за зелени листа добавя допълнителен чар, а романтичната атмосфера се усеща навсякъде, градът сякаш е изпълнен с хора, енергия и цветове. Фонтаните,  градините и кафетата оживяват.

Ароматът, който се носи от пекарните е невероятен. Bече може да хапнете нещо навън, да карате колело, без ръцете ви да замръзват, или да отидете на пикник на брега на канала.

paris-spring-11309paris-spring-11310paris-spring-11311

Най-хубавото място за пикник е парка Montsouris. Със своите куклени представления, понита, влакове, детски площадки, голямото езерото в центъра – което привлича различни птици, и скритите горски пътеки, паркът ще ви накара да се почувствате на приказно място. Освен места за пикник там има многобройни щандове, които предлагат захарен памук, сладолед и прочутите crêpes. Има и прекрасен ресторант в парка с изглед към езерото.

Един от най-красивите паркове в Париж е този срещу Нотр Дам, на кея на Montebello. Това е един малък, тих парк, който избухва в цветове през ранната пролет, с купища пейки, и с много трева, на която можеш да поседнеш, когато дните станат по-хубави.

paris-spring-11312paris-spring-11313paris-spring-11314paris-spring-11315

Разходките  из le marché aux fleurs  – пазарите за цветя, отрупани с лавандулови растения, букети от ранункулус и малки маслинови дръвчета, озвучавани от камбанения звън на  Нотр Дам са също добра причина да посетите Париж.

paris-spring-11316paris-spring-11317paris-spring-11318

ПАРИЖКИТЕ КАФЕТА – НЯМА НИЩО ПО-ФРЕНСКО


Пролетта идва в Париж – парижаните се тълпят в кафетата на открито! Несравнимо удоволствие е да седнете с чаша вино и плато сирена в La Palette или с мохито в Café Bonnie или още по-хубаво на брега на канала Saint-Martin с вкусен домашно приготвен киш, салата, вино и добри приятели.

О, и пролетта е идеалното време, за да преоткриете сладоледа. Не пропускайте да опитате от сезонните вкусове в The Smiths. Там най-вероятно съвсем скоро ще започнат да  предлагат ягодов …

paris-spring-11319paris-spring-11320paris-spring-11321paris-spring-11322

За да внесете няколко щрихи парижки стил към вашия пролетен гардероб, посетете Какво да облечем в Париж през пролетта.

Photo Credit: Pinterest/Parisinfourmonths/GeorgiannaLane

За още красиво вдъхновение последвайте Miss Canella в Instagram и facebook!

banner-1200 original