Обзавеждане в бохо стил

0

6129

Бохо дизайнът улавя безгрижността и експерименталната същност на бохо стила Декорирането на дома по този начин е всичко друго, но не и скучно. Това е изключително модерен и стилен жанр на декориране с елементи на безгрижие и артистичност и ние го обожаваме!

Стилният бохо дом е еклектичен винаги колоритен и много забавен. Това означава създаване на абсолютно различна атмосфера, представяне на вътрешната енергия и свободен дух на всеки човек.

bohemian-home-decor101bohemian-home-decor102

Ето няколко идеи за обзавеждане и декориране на дома, които можете да използвате, за да разкриете своята бохо същност.

bohemian-home-decor103bohemian-home-decor104bohemian-home-decor200

Бохо декора е за тези, които искат дома си, изпълнен с живот, култура и интересни неща от целия свят. Използвайте за украса на дома, всички красиви неща, събрани по време на вашите пътешествия.

Развихрете въображението си и наредете различни произведения на изкуството и артистични творби в стаята си. Потърсете  ръчно изработени аксесоари, които са уникални и красиви и ги поставете там, където всеки може да ги види и да им се наслади.

bohemian-home-decor106bohemian-home-decor107bohemian-home-decor108bohemian-home-decor109bohemian-home-decor110bohemian-home-decor111

Домът в бохо стил е дом, в който щом влезете веднага може да се присъедините към непринудена атмосфера. Забравете за дните на ‘гостуване’ и приветствайте спокойните, открити дни на ‘чувствайте се като у дома си’.

bohemian-home-decor112bohemian-home-decor113bohemian-home-decor114bohemian-home-decor115bohemian-home-decor116bohemian-home-decor117bohemian-home-decor118

ПОИГРАЙТЕ СИ С ЦВЕТОВЕТЕ


За да постигнете бохо стил, ще се наложи да смесвате цветовете, вместо да ги съчетавате. Потърсете аксесоари с различни цветове и ги смесете за да добавите дълбочина и вечна красота на вашия дом.

Заложете на кафяво, теракота, златно и бяло. Ярки цветове, като наситено лилаво, огнено оранжево и тюркоаз често се появяват в аксесоари, завеси, тапети.

bohemian-home-decor119bohemian-home-decor120bohemian-home-decor121bohemian-home-decor122bohemian-home-decor123bohemian-home-decor124bohemian-home-decor125

BOHO CHIC


Използвайте естествени материи като зебло и коноп и ги смесете с коприна и плюш.

Всичко може да  бъде с ресни – от възглавници, до завеси и абажури.

bohemian-home-decor126bohemian-home-decor127bohemian-home-decor128

Две неща, които казват, бохо повече от всичко останало, са възглавниците и килимите. Натрупайте възглавнички навсякъде. Без значение коя стая е, колкото повече възглавниците толкова по-забавно.

bohemian-home-decor129bohemian-home-decor130

Нахвърляйте небрежно цветни одеяла върху мебелите и окачете завеси с бохо мотиви и шарени килими на стената.

Завършете бохо обзавеждането с флокати или марокански килим – нещо, в което краката ви просто ще потънат.

bohemian-home-decor131bohemian-home-decor143bohemian-home-decor133bohemian-home-decor134bohemian-home-decor135bohemian-home-decor136bohemian-home-decor137bohemian-home-decor138

СВЕТЛИ НЮАНСИ – Осигурете колкото е възможно повече естествена светлина с леки, светли дървесни нюанси на мебелите. Бялото и светло кафявото са добър неутрален, светъл фон за цветовете и текстурите в останалата част на помещението.

bohemian-home-decor139bohemian-home-decor140

Викториански мебели, кристални полилеи, големи огледала, дрийм кетчър са важна основна част от обзавеждането на вашия дом в бохо стил.

bohemian-home-decor148bohemian-home-decor149

ВНЕСЕТЕ РАСТЕНИЯТА ВЪТРЕ –  бохо стилът размива границата между вътре и вън, колкото е възможно повече. Вместо традиционните цветя във ваза поставете клонки в прозрачни стъклени съдове или зелени растения в саксии.

bohemian-home-decor144bohemian-home-decor145bohemian-home-decor132bohemian-home-decor142bohemian-home-decor147

ИНТЕРЕСНА СВЕТЛИНА –  Свещите са друг характерен елемент на бохо стила. А фенерите създават прекрасна мека и топла атмосфера.

bohemian-home-decor150bohemian-home-decor151bohemian-home-decor152

Ако вашата идея е да направите дома си топъл, уютен и приветлив поставете лампички. Добавете тази мека, красива светлина навсякъде – спалнята, хола, балкона и дори в кухнята.

bohemian-home-decor153bohemian-home-decor154bohemian-home-decor155bohemian-home-decor156bohemian-home-decor157bohemian-home-decor158

Истинската красота на обзавеждането в бохо стил е, че няма правила. Важно е единствено какво чувствате като свое, какво е забавно и интересно за вас!

 Photo Credit: Pinterest/Tumblr/Apartment Therapy/The Jungalow

За още красиво вдъхновение последвайте Miss Canella в Instagram и facebook!

banner-1200 original