Ден на палачинките

0

pancake-day-01

Напоследък, сме в търсене на вдъхновение за нещо вкусно, рецепти, които ще украсят чиниите ни и ще зарадват нашите вкусове.

Няма по-хубава закуска в събота сутрин от чиния, пълна с прекрасни златисти палачинки. Те имат невероятен аромат и божествен вкус!

И така днес тук в Miss Canella обявяваме Ден на палачинките, ден да се отдадете на изкушението, прекрасни 24 часа, когато може да ядете тези вкусотии до насита.

Ето нашите пет причини да обичаме толкова много палачинки…

 


pancake-day-2pancake-day-3pancake-day-4

ПАЛАЧИНКИТЕ СЕ ПРИГОТВЯТ БЪРЗО И ЛЕСНО


Bсичко, което е необходимо за да се направи порция палачинки е брашно, яйца, прясно мляко, малко сол и масло за пържене. Палачинките могат да бъдат съчетани с абсолютно всичко.

Използвайте въображението си и може да откриете, че последния банан във фруктиерата и малко карамел могат да превърнат вашите палачинки в кулинарен шедьовър.

pancake-day-5pancake-day-6pancake-day-7pancake-day-8pancake-day-9pancake-day-10

ЗАБАВНИ И ВКУСНИ


Приготвянето на палачинките може да се превърне в забавно преживяване, особено ако приложите класическия начин на обръщане, подхвърляйки ги във въздуха.

По принцип, палачинките са плоски и са идеални за подреждане една върху друга, като така могат да се полеят с кленов сироп или мед, също могат да се прегънат или навият и да се напълнят със сладко, шоколад или сладолед.

pancake-day-11pancake-day-12pancake-day-13pancake-day-14pancake-day-15pancake-day-16

ЗДРАВОСЛОВНО ВДЪХНОВЕНИЕ


Напълнете ги с боровинки, ягоди или цитрусови плодове и мед, и получавате една наистина здравословна закуска.

pancake-day-17pancake-day-18pancake-day-19pancake-day-20pancake-day-21pancake-day-22pancake-day-23

ВИНАГИ ИЗКУШАВАЩ ДЕСЕРТ


Палачинките са идеална основа за приготвянето на лесни и бързи десерти – червени кадифени палачинки, направени с какао, крема сирене и плодове; палачинков ябълков пай; палачинки с плодово кисело мляко; и тройно шоколадови палачинки.

pancake-day-24pancake-day-25pancake-day-26

Много вкусни са палачинките, с кайсиево сладко, поръсени с канелена захар и изцеден пресен лимонов сок, или гарнирани с карамелизирани банани.

За да ги направите още по-изкушаващи, може да добавите бита сметана и нарязан на едро шам фъстък. Сладко, солено и хрупкаво – една невероятна комбинация, която ще придаде уникален вкус на вашите палачинки.

pancake-day-27pancake-day-28pancake-day-29pancake-day-30pancake-day-31pancake-day-32pancake-day-33pancake-day-34pancake-day-35pancake-day-36

НЕСТАНДАРТЕН ВКУС


Някога опитвали ли сте бадемови палачинки? Приготвят се с бадемово брашно и имат чудесен вкус, едни от най-хубавите, които някога сме опитвали! Да не говорим за факта, че те са по-здравословни от класическия вариант.

pancake-day-37pancake-day-38pancake-day-39

Палачинки с рикота – тези специални палачинки имат кремообразна консистенция поради добавянето на рикота. Ако никога досега не сте приготвяли подобни палачинки, трябва непременно да опитате, тъй като те са доста по-различни от класическите, но са много, много вкусни. Добавете праскови, канела и малко бърбън към тях. Защо не?

pancake-day-40pancake-day-41pancake-day-42pancake-day-43pancake-day-44

Photo Credit: Pinterest/Tumblr

Не пропускайте да последвате Miss Canella в Instagram и facebook!

banner-1200 original