7 дни + 7 начина да станете по-самоуверени

7 ДНИ + 7 НАЧИНА ДА СТАНЕТЕ ПО-САМОУВЕРЕНИ

tims500

Лесни начини да повдигнете самочувствието си – като започнете с една мисъл за всеки ден от седмицата …

ПОНЕДЕЛНИК

Клишето ‘изглеждай добре, чувствай се добре’ всъщност е вярно. Ако външният ви вид е уверен и спокоен, вашите чувства ще го последват. Така че е важно да обърнете внимание на външния си вид, включително фитнес, козметика и дрехи. И поддържайте обстановката около вас чиста и подредена, тези неща създават вътрешна увереност.

ВТОРНИК

Ние се лишаваме от голяма част от нашата увереност чрез собственото си негативно мислене. Но мислите са само мисли – това не означава, че са верни. Изхвърлете негативните мисли и ги заменете с окуражаващи. Може да се наложи да го правите по сто пъти на ден. Не се притеснявайте, това ще се подобри с течение на времето.

СРЯДА

Нашето тяло има значение. Ако ходите с унила, наведена глава, изглеждате, сякаш нямате увереност и ще се чувствате така. Красотата на тялото е, че можем да изберем да го променим, независимо как се чувстваме. Положителната енергия ще последва. Представете си, че се чувствате уверени, а след това подобрете стойката си.

ЧЕТВЪРТЪК

Много от нас имат вътрешни проблеми, които намаляват нашата увереност. Възможно е да има емоции, ситуации или взаимоотношения, които са повлияли на нашата самооценка. Всичко зависи от гледната точка. Критиците разкриват повече за себе си, отколкото за лицата, които критикуват. Така че не приемайте нещата лично.

ПЕТЪК

Ако се отнасяте към някого добре и го насърчавате, той разцъфтява. Защо при вас да е по-различно? Как може да се почувствате добре, ако се отнасяте към себе си с пренебрежение? Помислете за себе си и се отнасяйте към себе си с грижата и вниманието, което знаете, че заслужавате.

СЪБОТА

Не можете да се чувствате уверени, ако не сте спокойни. Дишайте бавно. Почувствайте дъха, който влиза и излиза спокойно. Оставете спокойствието да потече в тялото ви. След това се вслушайте в сърцето си. Поставете ръка на гърдите и кажете: ‘Ето ме. Аз съм на моя страна. Заслужавам да се отнасям добре със себе си.’

НЕДЕЛЯ

Започнете с малки цели. Ако се стремите твърде високо, може да се изплашите. Увереността се изгражда бавно с всеки малък успех. Важно е започнете от някъде. Седенето на дивана в самосъжаление и страхове подхранва негативността. Обратната връзка със себе си и действието създават градивните елементи на увереността.

Photo Credit: Pinterest/Mood Board by Miss Canella