Холи – фестивал на цветовете

0

43sp87_43

Местоположение: един от най-големите фестивали в Индия

Дата: месец Phalgun, който е равнозначен на месец март  

Участие: замервайте се с цветен прах, изглежда невероятно забавно, а и къде на друго място може да направите снимки на хора, покрити от глава до пети с цветна боя, с усмивки на лицата

holi - festival-65holi - festival-11

В началото на март се провежда красивия, жизнерадостен фестивал Холи. Това е една невероятна индуска пролетна традиция, при която участниците се замерват с цветен, ароматизиран прах в чест на пролетта.

Това е прекрасен начин да премахнете всичките си задръжки и просто да играете, да танцувате и да се смеете, до забрава. Не са ли забавни тези снимки? Не ви ли обзема желание да участвате в подобно нещо? Нас със сигурност!

holi - festival-8holi - festival-25holi - festival-26holi - festival-01IMG_3713holi - festival-100holi - festival-21holi - festival-43holi - festival-127holi - festival-7

ИГРА НА ЦВЕТОВЕТЕ


Местни атракции: Ярките цветове на ароматната пудра, наричана gulal и abeer, изпълват въздуха и хората се пръскат един друг с цветна вода.

Песни, танци в ритъма на dholak и съблазнителни Holi деликатеси са другите акценти на деня

Най-важно: Холи се чества като победа на доброто над злото и цветен прах и вода се хвърлят във въздуха, за да покрият всички присъстващи с цветовете на дъгата. Деца и възрастни, преминават по улиците с викове “Holi Hai” и хвърлят цели шепи с цветна боя по всеки, който минава.

holi - festival-32holi - festival-16

Bсяка пролет, индусите по целия свят приветстват новия сезон и казват сбогом на зимния мрак с Холи, фестивала на цветовете. Празникът се чества с големи празненства, на които всички танцуват, похапват сладкиши и пролетни ястия, и се забавляват. Голямо вълнение се наблюдава във всички хора в деня на фестивала, когато всъщност е времето за игра на цветове. Магазините и офисите остават затворени и хората се веселят и забавляват цял ден.

Това е един от любимите ни фестивали, защото е толкова щастлив, цветен, позитивен, празнува любовта и живота и възвестява новото начало.

Photo Credit: Pinterest/Tumblr

Не пропускайте да последвате Miss Canella в Instagram и facebook!

banner-1200 original